Det er ettermiddag og regnet faller mot det nygrønne gresset, det faller mykt og uten en lyd. Det er vel det som kalles sommer-regn. I slikt vær kommer jeg ofte i tanker, om livet. Om det som har vært og det som kan komme. Mange ting har skjedd, jeg har vel opplevd vanskelige situasjoner og sorger som de fleste. Og det er jeg glad for, for uten  disse opplevelser, uten å oppleve press, så hadde jeg kansje vært mer avflatet i følelsene.

 

hender i hjerte

 

Vi er i dag et produkt av det livet vi har levd. Alle opplevelser og følelser knyttet til den enkelte hendelse har festet seg på cellenivå, og om vi kommer i lignende hendelser kan vi reagere på samme måte som vi engang gjorde. Eller har vi bearbeidet det nok? Da tenker jeg spesielt om det er vanskelige ting som har hendt. For som oftest vil vi huske bedre negative hendelser enn de positive gode tingene. Ja, det er merkelig. Men det kan være kroppens eget forsvarssystem som griper inn her. Vår alarmsentral i hjernen, amygdala, har lagret og arkivert minnene på det som har skremt oss og gjort oss sårbare tidligere. Når vi da kommer i en situasjon som kroppen opplever som fare etter tidligere erfaringer, vil forsvarssenteret alarmere, og vi kan reagere med redsel og gråt. Det kan skje om vi ikke har fått bearbeidet disse negative hendelsene. Som regel har vi fått hjelp og vi kan leve godt videre.

 

flow

 

Det jeg vil fram til, er at vi lærer og kan forstå andre mennesker bedre om vi selv har vært gjennom sorger, kriser og tristhet. Kansje vi kan se personen som den er i sin helhet med hele spekteret av følelser. Jeg tror  vi kan bedre vise medfølelse og omsorg.  Og ikke minst forstå andres problemer.

La hjertet ditt gi ut godhet og glede til andre. Hjertevarmen er det beste å møte andre mennesker på.

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!