Med hodet fullt av tanker skjer det ofte jeg går inn i skogen for å sortere. Å sortere vekk det som ikke trengs, og løfte opp det som er vesentlig for å utvikle meg videre. Ikke alltid en enkel jobb. Noen ganger er det som en tanke henger seg fast og graver seg ned i hjernevevet. Det kan være en oppfatning av noe du tror om deg selv, som henger sammen med gamle mønstre. Det kan være en mening som andre har kastet på deg, som en kappe. For vi kan ha veldig lett for å ta til oss det negative ,  det som andre mennesker mener om oss. Vi kan være veldig sårbare og tro at det er sant. Solar plexus sitter i øverst i magen, og det kan kjennest sviende vondt der å få negative kommentarer. Det er vårt selvverd som befinner seg der, våre tanker om oss selv og forhold til andre mennesker. I dette senteret er det også vi takler våre følelser på,  om vi lar oss bli undertrykt eller lar oss blir fordreid i følelsene.

 

 

peace5

 

Har vi hatt en åpen og god dialog med våre omsorgspersoner som barn, uten å bli ledd av eller hånet, har vi kunnet utvikle et sunt og nøkternt syn på oss selv. At vi kan se oss selv som givende og selvutviklende personer. Vi bærer jo våre spor med oss opp i voksen alder og det er jo meningen vi skal være velfungerende mennesker med et sunt blikk på oss selv. Men som jeg nevnte tidligere, har vi lett for å feste oss ved det som er negativt ladet. Tanker om hvordan vi føler oss i forhold til partner, arbeidskolleger, søsken eller andre viktige personer for oss.

Jeg syns det er viktig å kunne gjør en god nok jobb på arbeidsplassen. Og ja, jeg kan ha en tendens til å sammenligne meg med andre der, kjenner noen ganger på at de kan gjøre det bedre. Realitetsmessig er det en veldig ødeleggende tanke. Når målet er å utføre velgjorte gjerninger og  gode arbeidsoppgaver, så gjør vi så godt vi kan. Og hvis jeg kan klare å ta et  overblikk på meg selv, så vet jeg hva jeg holder på med.

Ute i naturen er det lettere å klarne hodet. Ta deg en pause fra innelivet og ut og jobb med dine tanker   og din bevissthet. Det vil gjøre deg godt.

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!