Av alle ting sitter jeg og ser ut vinduet oppover en bratt bakke, regnet høljer ned. Jeg ser på det gamle steingjerdet som slynger seg som et perlekjede opp og ned, og bortover og ut av syne. Midt i rekken er en gammel steinmur, og jeg har ofte sittet der og tenkt. Når jeg var barn, lekte jeg der, da  var muren høg og vanskelig å klatre over. Eller jeg kunne gå der som døren hadde vært. I mitt barnesinn var jeg prinsesse som bodde  der, da var det et slott.  Jeg stod på toppen av muren og såg utover mitt rike, slik som i eventyret!

images1UWMJPC0Eller jeg var fange bak muren og trollet hersket over meg.  Ja, i barns tanker kan mye fantasi spilles ut, og bra er det. Som jeg nevnte tidligere, går  jeg ofte  i marka her og gjenopplever mine barneminner.  Impulsiviteten var stor, og kreative var vi. Vi laget kyr av kongler og pinner. For vi var frie og ikke tvinget inn i et mønster med tider,  å måtte nå noe hele tiden. Vi kjedet oss av og til, og det var bra! Ja, det er veldig bra at barn kan kjede seg, for da må barnet begynne å finne på noe selv. Min meining er at det er for lite dødtid til at et barn får utvikle sine behov og kjenne på et ønske å skape noe selv. Ja jeg vet at det mange tilbud, med fritidsklubb og trening etter skoletid.

 

imagesADM8KZ7L

Men det gjør ingenting om det er dødtid inn i mellom. Barn må få lov og skape sine egne tanker og drømmer, uten innblanding av voksne.  Vår hjerne er skapt for å stadig utvikle seg, at vi skal undre oss over livet og at våre tanker skal finne løsninger på de utfordringer vi støter på. Vi er i endring hele livet til vår bevissthet går over i en annen dimensjon.

Wenche Foss, var ei fantastisk og sprudlende dame. Hun lærte et nytt vers hver dag for å bevare sitt gode sinn som hun sa. Det kan alle ta lærdom av.   Og vi trenger ikke stagnere eller gå inn i de forventede roller som samfunnet kan pålegge oss. Vi er frie mennesker og la oss la barnet leve i oss. La det barnet få komme fram i oss når vi ønsker det.

Ha en strålende dag!

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!