Nå er du midt i årets utspring, våren. Den tiden på året som alt starter å spire, det er en viktig tid for oss alle. De fleste av oss vil føle velvære med å være med på årets start. Den tiden da lyset kommer, det livgivende lyset. Uten lyset hadde det vært svart og uten liv. Ingen spire kunne gro, den hadde bare visnet hen. I vårt hjerte har vi alltid håp om lys og varme. Men vi hadde heller ikke overlevd uten et håp om at livet kunne gå videre og at vi skal oppleve det som gjør oss til gode mennesker.

Nestekjærlighet. Hva er det? Alle har sin egen  oppfatning om det, men det handler jo om å bry seg. Hvordan utøver vi det? Igjen er det forskjellig hva vi gjør. Vi kan kjøpe en gave og gi. Vi kan ta en telefon, eller gi et fat med vafler. Eller hjelpe til med en malerjobb. Alt etter situasjonen. Det viktigste er vel at vi gir med hjertet, og gjør det for den andre og ikke for oss selv. Da blir det ekte.

 

Denne årstiden gjør meg glad i livet, og lyset som kommer nå oppløfter alt det jeg ser fram til. Regnværsdager kommer nok de og, men de er også nødvendige. Den kontrasten mellom det vi liker og det vi liker mindre er viktig. Som mellom søtt og surt, hvitt og svart. Da ser en at en strekker seg etter og gleder seg mer over det som gleder en. Uten disse kontrastene hadde livet vært kjedelig og mindre innholdsrikt. Behovene i livene våre endrer seg etter hvert. Når en har fått noen år på baken, vil ønsker og endringstrang være forskjellig fra noen årtier tilbake. Heldigvis!

 

Livet går fort fra 0 til 100, og det er viktig at vi får til et innhold der som fyller oss med glede og mestring. Om det butter imot kan vi være tøffe og be om hjelp. Eller vi kan gi hjelp til noen som lengter etter litt glede, et vennlig ord eller en liten gjerning kan ordne dagen for noen.

Ha en fin dag!

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!