Litt refleksjon en kveldstime. Ser ut gjennom vinduet, rett på irrgrønt gress. Nå i skumringstimen virker det nesten grønnere enn om dagen, det skimrer i smaragdgrønt. Og lenger oppe i bakken lyser bjørka i sin lysegrønne vårdrakt, sammen med furua med sin trauste, trygge grønnfarge. Hvitveisen holder krampaktig på de siste kronbladene, de har snart gjort sitt for våren. Fuglene synger ut sin kveldssang før de går til ro. i går da jeg satt her på samme plass, kom fire hjortedyr og beitet i bakken. De er så vare for lyder og skjekket stadig om det var fare på ferde.

 

Våren er så livbringende og full av håp. Alt som har ligget dødt i jorda våkner til liv og starter på nytt. Lyset og solen vekker til live spirer og røtter, alt er som det skal være.

 

 

Tenk om det hadde vært like lett for oss mennesker? Å starte på nytt? De fleste av oss har gått gjennom konflikter av ulike slag, eller sorger, traumer. Å legge ting bak seg kan være så vanskelig for mange. Sorger og kompliserte opplevelser kan sette spor i et menneske, og kan gå i det samme sporet i årevis. Ja kanskje hele livet. Det er mulig mange mister troen på seg selv, eller at selvfølelsen er dårlig. Alt som skjer oss, vil prege vår personlighet. Det vil vise seg i hvordan vi møter andre mennesker, i arbeidssituasjon og ellers i det sosiale liv med andre. Noen er tilbaketrukket, andre er brautende, andre igjen er utforskende. Ulikheten er stor og den er nødvendig. For vi skal jo bryne oss litt fra barnsben av, og da er det viktig  å ha god ballast. Å være inkluderende og ikke dømme for fort er et godt lyte. Ikke alltid jeg er så flink, men lærer ennå!

Det kan alltid komme en vår i oss også. En slags opplysthet som viser oss hvilken vei vi skal gå. I vårt innerste er kjærligheten, hent den frem og send den ut i verden mot andre. Ingen ting er viktigere enn det. Det er mange nok som bærer på nag og hat, det gjør et menneske bittert og hardt. Det er to motpoler det er snakk om. Kjærlighet og hat. Hvem vinner?

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!