Hei! Har du en bra dag? Hvordan har du det inni deg?

En bardus innledning kansje, men i dag ble det akkurat slik. For det ikke så ofte vi spør hverandre hvordan vi har det, hvertfall så unngår vi å spørre om følelser. Det er tabuaktig for ganske mange å snakke om, vi har et filter som hindrer oss i å gå inn på dette med følelser. Hva skal til for å fremkalle GLEDE?

 

 

 

avslpning1Der er vi forskjellige i oppfatning på hva som bringer oss glede. Det bunner i hva vi har lært som små, hva fanget vi inn som de små indvidene vi engang var. Da vi var små var det jo barnslig og spontan glede, vi kunne fryde oss over å finne igjen en leke som var kommet bort eller gi bort en tegning.  Og det er jo flott om vi fremdeles har noe av den spontaniteten og iveren i å vise vår glede. Hva gleder deg? Tenk etter og kjenn etter hva som får det til å boble i brystet av en indre lykke, hva får deg til å lyse opp. Jeg er midt i livet og erfarer at det er kansje små ting, som det å se at det spirer i hagen gir meg en glede. Det å sitte ute en kveld med teppe og bare nyte stillheten, se på fullmånen. Det er nydelig! Det er en glede å ha friskt rent vann, og kunne ta en dusj ved behov, det er en glede. Vi er heldige som kan det.

Wikipedia definerer ordet glede som når noe som er ønsket, skjer, eller når noe uønsket ikke skjer. Og at det er mer kortvarig enn lykke.

Å bli fylt med glede er styrt av følelser i en gitt situasjon. Jeg nevnte tidligere at jeg er midtveis i livet og følelseslivet har forandret seg til det bedre. Fordi jeg kan se tilbake på erfaringer på godt og vondt som har formet meg til den jeg er i

glede

dag. Jeg har vært heldig å kunne takle utfordringer på en ok måte. Alle har vi vel gått gjennom vanskelige ting, det kan også skje når man er barn eller ung selvfølgelig. Det gjelder å finne styrken i seg selv, og klare å stole på seg selv.

Mange med meg finner ro og kan hente styrke i naturen. Å gå en liten tur i skogen får meg til å føle meg glad. Der er inspirasjon og styrke å hente der.

Så kjære deg, senk lista og skuldrene. For gleden er nær deg, hver dag. Se den!

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!