En vanlig arbeidsdag er over, og jeg undrer meg på noen ganger, hvor fort tiden går. Ja, det er faktisk som det går fortere og fortere, ettersom tiden går. Det aksellererer.  Jeg kan ikke huske at det var slik før! Hva har skjedd?

Er det det meg, eller tida? Da jeg var liten jente, husker jeg at vi hadde tid til å bare gå å slenge etter skoletid. Vi kjedet oss, men det var normalt. Det var ikke noe spesielt som skulle nås, trening eller andre ting. Og det at vi kjedet oss var bra! Vi måtte finne på noe selv, det var ingen som stod klar med et lekeopplegg eller egnet spill. Vi gikk i bekken og badet uten tilsyn, og overlevde. Vi klatret i knauser og trær uten hjelm eller annet sikkerhetsutstyr. Vi overlevde.

badende barn1Og vi var glade, og ingen skyer på himmelen. Kan ikke huske det var noe tidspress. Det høres ut som jeg mener alt var bedre før, og kansje slapp vi unna det kjøret med å alltid nå et eller annet. Dagens barn har et uendelig utvalg av fritidsaktiviteter som vi ikke hadde. Det er treningstilbud, lesestund i grupper, bassengtrening osv. Og det er bra at det er slik. Bare en ikke tar imot alt. Barn har godt av å kjede seg litt, av å være litt trist og lei. Det er viktig å kjenne på disse følelsene også, for livet er ikke bare godt og lykkelig. Vi har oppturer og nedturer, det er det som er det normale!

liten pikeGlede og sorg, det er to motpoler som skal balanseres og vi lærer noe av våre erfaringer. Barn må også få lære å kjenne på dette og få erfaringer. Det kan gi dem en sterkere ballast til å takle livets utfordringer som kommer. Livet er godt, og man kan få det bedre ved å være bevisst på velge de opplevelser en helst vil ha. Det er det bare du selv som kan.

Ha en nydelig dag!

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!