Tenk om du var ei flue på veggen. Et lite insekt som kan betrakte alt som skjer i et rom. Det kan faktisk være nyttig å tenke på, og jeg har selv benyttet meg av denne tanken. Jeg har sett på  meg selv i interaksjon med mennesker. Altså hvordan jeg fungerer i forhold til de menneskene jeg jobber med, de jeg har fritid sammen med, og de har tettere kontakt med. Og det kan være ganske interessant!

Det kan hende du synes det er vanskelig å få det til, å se deg selv utenifra. Men du kan tenke deg eller visualisere deg som i en film, flytte oppmerksomheten din fra selvet og bli en tredje person.  Tenk en situasjon som har vært tidligere som kanskje føltes ille for deg, se for deg hvordan du reagerte på hva den andre sa til deg. Og hvordan reagerte du? Med flauhet, sinne, eller skuffelse. Godtok du det som ble sagt? Eller sa DU noe som du angret på?

At jeg ser på meg selv med andre øyne, er som en lærdom. Jeg vet at mye har jeg godtatt av dårlige utsagn, uten å svare tilbake. Men det har lært meg å gi tilbakemelding på en konstruktiv måte, du trenger ikke sparke så hardt for å svare. For det har med respekt og trygghet å gjøre. Du må være trygg på deg selv og ha respekt for deg selv. Ja, det er mulig at du må jobbe med det, for det må være på plass. Så derfor, begynn å tren. Tenk at du ikke fortjener urettferdige tilbakemeldinger eller sleivbemerkninger. Jobb selv rettferdig for deg selv og andre. Tenk at du fortjener like mye som andre. Husk at tankens kraft er stor, og at du kan tiltrekke deg det du virkelig ønsker. Du har din plass på jorden.

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!