Snart natta nå. Egentlig skulle jeg vært i seng, men er blitt sittende og tenke på dagen som har vært.  Er den blitt god? Hvordan har dette øyeblikket i mitt liv vært? Om jeg kan kalle det for øyeblikk. Vel, kaller det for øyeblikk likevel. For i løpet at et liv må vel en dag bli som et lite glimt på livslinjen. Bare disse glimtene blir gode, eller at jeg kan oppleve de som opplevelsesrike,  lærerike, givende.

Dog, må jeg si, at det er vel umulig at alt er så enkelt at vi bare skal oppleve det som bærer oss opp og fram. Altså, at vi bare skal oppleve det som kalles for positive opplevelser. Og hva er det? Alt er jo relativt, det er hvordan den enkelte av oss opplever en hendelse. Det er jo vår psyke som bestemmer hvordan en takler en negativ påvirkning, eller positiv bemerkning. Alle vil vi reagere forskjellig etter hvilken bagasje vi har, og hvordan vi har bearbeidet tidligere påkjenninger.

Hva vil jeg fram til? Jo at vi har alle en framdrift i oss som kan bære oss dit vi vil, til eventyrland i så måte. Ressursene har vi alltid, men det kan være vanskelig å finne. Noen ganger orker vi ikke, det kan være faser  i livet som bremser og vi må bruke kreftene der. Men at vi har muligheten til å finne inn til oss selv, det må ikke glemmes. Jeg tror det må ryddes i indre rom av og til, jevnlig kan jeg si. Kjenne på at det letter å få vekk det som smerter eller det som er i veien for at vi skal ha det bra. Når en har det bra selv, vil det smitte over på omgivelsene. Det å ha det bra, er en lykke. Selvfølgelig kan en savne ting, men i det store og hele er livet det viktigste. Å kjenne på livslyst og se at vi møter en ny vår er flott. Kjenne på  vårfornemmelsen, eller se lyset kommer tilbake er for meg en repetisjon av årstiden som jeg er så heldig å møte igjen.

Det begynner  å spire i hagen så vidt, å se de små grønne bladene kjempe seg gjennom snø og is gjør meg nesten rørt. Det er fint å se.  Gleder meg til morgendagen!

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!