Av og til når  en skal jobbe med ei oppgave, står en helt fast. Du setter deg ned, men ingenting får du ned på tastaturet. Det har blitt helt tomt, tomt, der det egentlig skal flomme med ideer og kreativitet. Tomt eller det er et salig rot!  Det hender med meg, javisst! For det var selvfølgelig ikke intensjonen når du først skulle sette deg ned og skrive. Da kan en lure hvorfor dette skjer. Jeg tenker, at jeg ikke har ryddet i mine tanker, det myldrer for mye. Det beste jeg kan gjøre da er å bryte tvert av, og bare gå ut å få frisk luft. Finne et sted i naturen der du gjerne er alene og kan konsentrere deg om å IKKE TENKE NOENTING!

Tøm hodet for tanker, det kan være vanskelig nok det. For som regel kommer de automatiske tankene snikende, har jeg slått av kaffetrakteren før jeg gikk ut? Eller noen tanker om klesvask, eller oppgaver på jobben. La de tankene komme, og send de så videre. Se for deg at de har en form, og send de forbi deg. Konsentrer deg om pusten, pust inn, og pust ut. Tenk på det hele tiden. Pusten. Og se for deg at hodet tømmes for tanker. Tenk at du blir mer konsentrert. Bare tenk på det. Og tilbake til pusten. Du vil merke at det roer seg mer i hodet, og det merkes også på kroppen. Du kan bli mer avslappet. Overskudd til å gjøre andre ting vil ofte og komme.

 

stockvault-man-in-lotus-pose121427

Dette er en treningssak, det kan ta litt tid de første gangene til å få roen i sinnet.  Ikke gi opp om du ikke klarer det så godt de første gangene, det vil bedre seg etter hvert. Å roe ned sinnet, å søke innover i seg selv kan fremskaffe den informasjonen som trengst for ditt arbeid. Kreativiteten ligger der og venter på deg, sett deg ned og lytt innover deg selv.

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!