Sommer. Smaken av jordbær er her. Summing av insekter. Jeg sitter ute og kjenner sommervinden i håret, den fine temperaturen får meg til å føle meg vel. Sola varmer meg og tankene vandrer. Tenker på alt som er, energien som er overalt. Den gode følelsen som gjør at livet er godt å leve, og jeg tenker jeg er heldig som kan oppleve en ny morgen hver dag. Jeg kan møte en ny arbeidsdag, og gode venner har jeg.

Hvordan samle og lagre den gode energien som jeg opplever i slike gode stunder? For selvfølgelig kan  komme det tider da en kan sitte med en annen negativ følelse. Det er nå så rart med det, men en har lettere for å henge mer ved det negative. Kanskje en kollega har kommet med en sur slengbemerkning, uenigheter i familie, krangel med kjæresten. Inne i en slik setting kan det være vanskelig å se at det er løsninger. Det er lett å tenke så negativt om seg selv, at det er seg selv det er noe galt med. De fleste mennesker er sårbare i større og mindre grad. Det å få negativ kritikk kan for noen være som å bli stilt mot veggen, og ikke se klart. Det har jo også noe å si hvor i livet en er, hvilke opplevelser har en hatt, tidligere traumer og andre ting som har formet oss.

Hvordan hente seg inn på beste måte? Vel, ingen fasitsvar er gode nok. Det handler nok om å gå inn i seg selv og prøve å finne sin styrke. Den du virkelig er, uten alle rollene som vi påtar oss eller er blitt tillagt oss. Det kan være tøft nok det, og stå for seg selv. Under meg ofte og beundrer de menneskene som har vært offer eller har vanskelig og kanskje grusomme erfaringer. Hvordan de lever livet bra videre. Det er blitt sterkere og sannsynligvis har de samlet mer menneskekunnskap enn ellers. Derfor tenker jeg livet smiler til meg, selv om bilen er gammel og gresset går til knes. Det er bagateller. Og i slike øyeblikk som nå, er jeg lykkelig å bare være til. Å bli vekket av fuglekvitter og ha en katt som tigger mat er lykke. Å ha et grønnsaksbed som må lukes er lykke. Å sitte på solvarm trapp med morgenkaffe er lykke! Heldig er jeg!

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!