Vi har mye uutnyttet mark i vår bevissthet som bare venter på å bli brukt. Alt som vi kan tenke oss ligger der. Alle våre ideer, all vår kreativitet og fintfølelse. Her er så mye fint som vi ikke våger å bruke. For ikke alle har tro på seg selv, tro nok til å utvikle noe flott eller bare være seg selv.

Årsakene kan være mange og komplekse, men jeg tenker den viktigste grunnen er hva vi har fått av støtte og oppmuntring i barneårene. Mange barn har blitt avvist uten at omsorgspersonene egentlig har vært klar over det. Barn er fantastiske vesener som har så mange tanker og så mange ting de undrer seg over og gleder seg over. Så mye glede de viser over små ting! Det er herlig med barns spontanitet!

Og, denne spontaniteten forsvinner ofte på vår vei til  å bli voksen. Vi blir formet av miljø og vår arv, det vet vi. Hvis vi derfor roser barn for deres klossete tegninger isteden for å rette på,  kansje da vi kan hjelpe til å utvikle deres egennart å tegne på?

barnetegningMange voksne er usikre og tilbakeholdne i dagliglivet. De kan være holdt tilbake som barn, uten sjangs til å få lov til å være seg selv. Årsakene kan være mange. Uansett, så er det normalt  å kjenne på sorg og tristhet også, det er normalt å ha en dag der en føler seg nedfor. På den måten kjenner en at en lever. Det er viktig å kjenne på både glede og sorg, nedstemthet og lykkefølelse. Mange kunstnere har skapt sine beste verk i en oppstemt tilstand eller i en nedstemt fase.

Så det jeg vil fram til, er at følelser er viktig. Uten følelser er en ikke et fullverdig menneske. Alle har gode og dårlige følelser, men ikke alltid våger å vise det fram.

gruble

 

Så kansje du, kan du gi et smil til noen? Noen du tror ikke bryr seg? En vet jo ikke hva hvert menneske tenker, kansje det er noe helt annet en du kan tro.

 

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!