Tenker på alt som skulle vært gjort til Jul. Får aldeles dårlig samvittighet som gnager og gnager. Skulle vaska i annen etasje, vinduene ser ikke ut, det burde være sju sorter, osv. Og alle de som sitter alene skulle fått et besøk eller en pakke.

 

 

Julen er full av følelser. Hvordan har DET seg? Hvordan har det seg at det er akkurat jula som skal være så følelsesbetont? Alle skal kose seg så innmari og det skal være SÅ kjekt å samle familien. Og vi kjøper og letter vår samvittighet med pakken til tante Olga.

Mens vi innerst inne også kanskje vet at julen kan være vanskelig for mange. Julen er som en milepæl, der er mange følelser samlet. Mennesker skal slappe av og samle seg, mange har sett fram til å oppleve og kjenne på den spesielle stemningen. For noen blir dette helt feil og ekstra vanskelig. Ja, det er vanskelig å forstå og sette seg inn i, men i realiteten er det mange som gruer seg til  akkurat denne høytiden. Mange voksne i dag, kan fortelle om hvordan de som barn, opplevde de voksnes frustrasjon og alkoholmisbruk. Da visste barna ikke annet, hvordan kunne de forstå at det var feil? Den følelsen eller opplevelsen kan ennå sitte i kroppen deres, den forsvinner ikke så lett. Følelser kan være både vonde og gode. Hvordan kan vi snu det fra vondt til bra? Omdanne redsel til noe som er mindre farlig? Jeg syns det er vanskelig å skrive om, jeg har ikke opplevd akkurat det, men kan kjenne igjen noe av den angsten som disse små har  hatt. Noen kommer bra fra det, andre må kjenne på uroen og angsten, frustrasjonen, resten av livet.

 

 

Kan vi være en ressurs? Kan vi som medmennesker gi noe av oss selv? Hva skal vi gi da, spør du? Et smil til den som trenger det, litt prat i forbifarten, vi kan gi fra oss litt tillit.

Julen er flyktig i år, men la oss være i nuet. Det er egentlig ikke så mye vi trenger av ting. Det viktigste er at vi kan ofre oss lite grann for naboen eller den som sover på gaten. Uteliggeren har nok også et liv, hvordan fortiden hans er kan du spør om. Mange har ramlet ned fra sin høye hest, og lever på fattigdomsgrensen. Alle har sin historie. Vi må ikke dømme så hardt. Alt har en grunn. Alle har en fortid.

kanalisering

PUSTER DU RIKTIG?

Å puste riktig fører til bedre helse. Jeg sender deg gjerne et tips på en god pusteteknikk.

Du er påmeldt! Sjekk mailboksen din!